Samarbetsavtakl med Hemavans fjällcenter

Hemavans Fjällcenter är ett hotell och vandrarhem i Hemavan. Förutom övernattningar erbjuder verksamheten hyra av skoter, tillgång till simhall, vallarum och numera även ett nytt gym. Det finns restaurang, pub och självklart även gratis wifi.

Fjällcentret är sedan flera år en drivande aktör i Hemavan och satsar nu på att förbättra förutsättningarna för längdskidåkning på orten. Med en nyinskaffad pistmaskin på orten är förutsättningarna goda för riktigt fina spår. Därför satsar man nu mot riktigt bra längdskidåkning tidigt på säsongen.

Skellefteå XC är intresserade av att erbjuda våra medlemmar så bra förutsättningar som möjligt för att utvecklas. Våra medlemmar behöver bra tillgång till fina spår tidigt på säsongen. Vi anser också att Hemavan är inom bra avstånd och samtidigt visar stor potential för att vi som förening ska kunna bedriva skidläger på orten. Vi uppskattar Fjällcentrets satsning.

Därför har Skellefteå XC och Hemavans Fjällcenter idag kommit överens om ett löpander samarbetsavtal, där Skellefteå XC erbjuder vår kompetens till Hemavans Fjällcenter för deras satsning mot längdskidor. Vi kommer även att arrangera läger i Hemavan och då anlita Hemavans Fjällcenter för våra behov.

Hemavans Fjällcenter kommer vid läger att kunna erbjuda klubben bra priser och bra förutsättningar. Fjällcentret erbjuder även samtliga medlemmar i Skellefteå XC följande rabatter vid enskilda bokningar;

– alltid minst 50 kr rabatt per person och natt i vandrarhem.
– under perioderna 1 sept – 18 dec, 3 jan – 31 jan samt aprilveckorna efter påsklovet erbjuds medlemmar även 4-bäddsrum för 500 kr/natt och 2-bäddsrum för 350 kr/natt (i mån av plats)
– Fri tillgång till gym och vallarum som boendegäster
– 50 % rabatt på entré till simhall som boendegäster
– 10 % rabatt på hyra av skoter som boendegäster.

Skellefteå XC uppskattar samarbetsavtalet med Hemavans Fjällcenter och ser fram emot det framtida samarbetet.