Klas 27a på säsongens sista lopp i Ski classics

I lördags gick långloppsvärldscupen, Ski classics, sista lopp Ylläs-Levi. Totalt åkte fyra XC-åkare och bäst var naturligtvis Klas Nilsson på en fin 27e plats efter ett bra avancemang på loppets andra halva. Övriga åkare var Simon Sundberg (89), Jesper Lundqvist (105) och Johannes Viklund (106). Med på resan var också Fredrik Öhrner som med bravur verkade som serviceman till Klas och hans team.

Klas, som var mycket nöjd med sina skidor, öppnade starkt och var framme i tät en kort stund. Tyvärr var han långt bak i klungan just före en lång saxbacke där fältet sprack upp och tappade då täten.

Magiskt fint väder tillsammans med hårda spår gjorde Ylläs-Levi till ett minne för livet. Banan är tuff (totalt 1100h.m på 67km) med många långa uppförsbackar och snabba utförsbackar. Trots banans tuffhet valde samtliga XC-åkare att köra på blanka skidor.

För Jesper och Johannes gav den här tävlingen mersmak inför nästa säsong och var alltså en perfekt avslutning på säsongen. Klas siktar dock på nästa helg och Nordenskiöldsloppet. Vi önskar honom lycka till!