Rapport från kvällen på Intersport

Ikväll var det dags för vår tredje medlemskväll. Denna gång på Intersport. Tyvärr hade styrelsen varit lite otänkta och lagt medlemskvällen på samma dag som träningen för träningsgruppen så denna gång var vi drygt tjugo personer. Eftersom alla var välkomna ikväll, inte bara medlemmar fick vi stifta bekantskap med några nya ansikten. Jättekul!

Skellefteå XC informerade
Kvällen inleddes med att styrelsen höll en kortare information till medlemmarna. Vi informerade om vikten av att vi använder oss av rätt informationskanaler. I kontakten med exempelvis Fritidskontoret angående skidspår har medlemmar tagit direktkontakt med spårdragare för att framföra sina budskap. Det blir fel. Dels eftersom budskapen emellanåt blir motstridiga och dels eftersom spårdragarna bara är budbärare. I dessa frågor har Skellefteå XC en spåransvarig i form av Fredrik Öhrner som ni kan ta kontakt med. Ni kan också kontakta vår Per-Erik Nilsson, vår representant i Alliansen, eller direkt via vår mailadress. På så sätt kan vi sammanställa våra medlemmars synpunkter och föra dessa vidare genom rätt kanaler till Fritidskontoret.

Vår kanal i träningsgruppen är Jörgen Gustafsson. Om ni i träningsgruppen har behov, förslag eller synpunkter vänd er då till Jörgen så tar han kontakt med oss så ska vi göra det vi kan för att hjälpa er!

Styrelsen informerade vidare om en kommande medlemsundersökning som kommer att skickas ut inför årsmötet. Vi vill veta vad våra medlemmar vill att vi ska ägna oss åt kommande säsong i Skellefteå XC. Som ett led i ett mer strukturerat och effektiv arbete i klubben kommer vi att dela upp oss i olika kommittéer, t.ex. marknad och sport. Medlemmarna ombads därför fundera över om dom kan tänka sig att engagera sig i något avseende i klubben, vid särskilda tillfällen. En annan sak som medlemmarna ombads fundera över är tänkbara sponsorer. Ju mer pengar vi drar in till klubben, desto mer kan vi utvecklas. Vet man med sig att man har något intressant företag får man gärna ta kontakt med någon i styrelsen eller via vår mail så kan vi ta kontakt med företaget för att informera om vad vi kan erbjuda.


Intersport informerade
Efter styrelsens kortare information informerade Intersport genom Linge att medlemmarna fick möjlighet att shoppa till 20% rabatt på allt i butiken (10% på kampanjprodukter).

Linge tog sedan vid och informerade om Intersports satsning på längdskidor. Han berättade att Intersport är medvetna om att man i dagsläget inte är heltäckande på området men att dom hoppas att samarbetet med Skellefteå XC kan leda till att vi tillsammans kan utveckla Intersport längdskidavdelning. Linge vill ha våra medlemmars hjälp för att veta vilket behov som finns.


Mats Eklund
Tyvärr lämnade Lina Andersson återbud i sista stund men vad gjorde väl det när Mats Eklund trollband åhörarna. En mycket intressant föreläsning, där Mats började med att tala om hur hans karriär som vallare började. Hans intresse väcktes genom att han som ungdom började valla sina egna skidor. Sedan tog han steget som professionell vallare åt skidskyttelandslaget och sen övergick han till längdlandslaget. När han började där så var han vallare till Per Elofsson under hela Pers karriär, och i dagsläget så sköter han om Charlotte Kalla, Johan Olsson och Teodor Petterssons skidor .

Han berättade om ett intressant och lyckat projekt , det var ”Snabba skidor i Sotji” som resulterade i stora framgångar under OS där! Man börja även förstå vilket strukturerat arbetssätt vallarna har och inget går på chans utan allt är väl utprovat. Han gick igenom hur det går till med både en glid och fästvallning.

Styrelsen pratade med Mats efteråt och efterfrågade en träff i höst där han visar våra medlemmar praktiska vallatips. Mats var positiv till detta, försutsatt att vi kan hitta en lucka i hans fullbokade kalender.