Spår och träningsrundor

Inom Skellefteå finns det flera väldigt fina motionsslingor, preparerade både för längdskidåkning och löpning beroende på årstid. För kartor och information och eventuell spårstatus, se här.

Skidåkning:
Vitberget tillsammans med Nöppelberget erbjuder kanske Sveriges bästa skidåkning. Skellefteå XC har jobbat väldigt aktivt med få tillbaka en del av de fantastiska skidspår som fanns i Skellefteå under 70- och 80-talet. Idag finns två nygamla slingor uppe, Pistolskytteslingan och Fällbäcksslingan. Här nedan kan ni följa med när XCs elitåkare Klas Nilsson visar upp spåren.

Trailrunning: 
Om man är intresserad av varierande stiglöpning är mineralleden ett bra alternativ. Uppe på Vitberget och Nöppelberget är skidspårens slingor fina att springa när det inte finns preparerade skidspår. Från skidspåren går det ett komplext nätverk av stigar som för den med karta och kartkunskap snabbt blir ett paradis! XC ska jobba aktivt för att förbättra tillgängligheten och göra det lättare att hitta runt dessa fantastiska slingor.

Håll utkik för fler trevliga spår och träningsrundor.

Fällbäcksslingan, del 1:

Fällbäcksslingan, del 2:

Fällbäcksslingan, del 3:

Pistolskytteslingan, del 1:

Vitbergets elljusspår 3 Km:

 

Här finns lite fakta om de nya slingorna där även de andra spåren är utmärkta. Vi tycker inte elitspåren, som de kallas, är så svåra som det låter. Det stämmer att de nya slingorna innehåller en del branta backar och någon brant kurva men de är väldigt fina även för motionären som är ute efter en fin naturupplevelse. Fällbäcksslingan tar dig ner bakom Nöppelberget och upp på fantastiska utsiktsplatser med spektakulära vyer ut mot havet och skogen mot norr.

 

Skärmavbild 2015-03-12 kl. 21.11.43