Inbjudan tjejevent

Skellefteå XC har uppmärksammat att det finns stor efterfrågan bland tjejer att starta en egen träningsgrupp. Eftersom vi gärna vill tillgodose våra medlemmars behov kommer vi därför att starta upp en sådan grupp med start den 1 september 2015. Ett perfekt läge att komma igång igen efter sommaren!

Inledningsvis har vi planerat fem träningstillfällen. Alla tillfällen blir tisdagar mellan kl 18.00 – 19.00. Därefter får vi utvärdera och se om det finns ett intresse för fortsättning.

Observera att datum, dagar och tider har justerats något jämfört med tidigare information!

Förutsättningar
Vi exkluderar ingen men den här träningsgruppen riktar sig främst till motionärer som kanske tar sig ut 1-2 ggr/veckan. Tjejer som kanske brister i kondition och teknik men som har en ambition att utvecklas, och gärna gör det tillsammans med andra tjejer i samma situation.

Anmälan
Det enda som krävs för att delta i träningsgruppen är att du är medlem i Skellefteå XC. Medlemsavgiften är 200 kr/år. Ansöker om medlemskap gör du här, därefter betalar du in avgiften på bankgironumret som framgår av ansökningssidan.

När du betalat in medlemsavgiften är du också välkommen på våra medlemskvällar. På dessa kvällar delar vi även ut medlemskort till nya medlemmar. Medlemskorten kan du sedan använda för att utnyttja våra medlemsförmåner (bl.a. 15 % på Intersport). Mer om medlemsförmånerna finner du här.

Vi vill ha din anmälan senast den 31 augusti. Anmäl dig genom att skicka ett mail med ditt namn till info@skellefteaxc.se
Vi skickar sedan ut information om var ni ska träffas och vilken utrusning ni behöver inför respektive träningstillfälle. Ni som redan anmält er behöver såklart inte anmäla er igen.

Träningsupplägg
Träningen kommer att läggas upp så att det blir löpning vid tre tillfällen och stavgång vid två tillfällen. I löppassen kommer våra ledare att väva in löpteknik, intervallträning och styrketräning, särskilt anpassad för löpning/skidor.

1. Löpning
2. Stavgång
3. Stavgång
4. Löpning
5. Löpning, distanspass